بیمه اتکایی چه فوایدی دارد

وقتی شرکت بیمه ای تأسیس می شود، ابتدا می بایست سرمایه مشخصی را برای اینکه بتواند ریسک خطرات بیمه شده ها را بپذیرد، داشته باشد. اما نکته مهم این است که نمی تواند بیشتر از میزان سرمایه خود ریسک بپذیرد. چرا که در بدترین حالت اگر چند خطر همزمان در یک سال اتفاق بیافتد، این امکان وجود دارد که شرکت بیمه کل سرمایه اش را از دست داده و یا حتی به ورشکستگی دچار شود.

بنابراین شرکت هایی تأسیس شدند تحت عنوان بیمه اتکایی، که فعالیت آنها متمرکز بر این است که ریسک های مازاد شرکت های بیمه را بپذیرند.

حال می خواهیم در این مقاله به فایده های بیمه اتکایی بپردازیم.

-نخست اینکه اگر سرمایه بیمه نامه ای بالاتر از حد نگهداری یک شرکت بیمه باشد، می تواند مازاد بر سهم نگهداری خود را به بیمه اتکایی واگذار کند. با این کار عملاً شرکت بیمه ای که بیمه نامه را صادر می کند، محدودیتی در سرمایه بیمه نامه نخواهد داشت.

- بعضی از اتفاقات که از آنها تحت عنوان فاجعه یاد می شود مثل زلزله و سیل یا آتش سوزی های شهری، خسارت های سنگینی را به بار می آورند. در این زمینه شرکت های بیمه می توانند با واگذاری بخشی از ریسک خود به صورت اتکایی، به راحتی ریسک را پخش کنند تا اگر فاجعه رخ داد باعث زیان شدید برای یک شرکت بیمه خاص نشود و هر یک از شرکت ها به سهم خود، خسارت را بپردازند.

- با واگذاری بیمه اتکایی، شرکت بیمه می تواند تعداد بیشتری بیمه نامه صادر کند و بنابراین می تواند حوزه فعالیت خود را گسترده تر کند. حتی می تواند به مناطق جغرافیایی که ضریب نفوذ کمتری در آن ها دارد وارد شده و برند خود را هم گسترش دهد.

- این امکان وجود دارد که شرکت های بیمه بدون اینکه در کشور دیگری فعالیت کنند، ریسک های کشور های دیگر را هم از طریق قبول بیمه اتکائی از شرکت های فعال در آن کشور بپذیرند. با این روش، ریسک های در سطح بین المللی پخش خواهد شد.

- از طریق همین پخش شدن ریسک، شرکت های بیمه می توانند خطراتی که احتمال وقوع بالا دارند را هم به راحتی بیمه کنند. چرا که مجبور نخواهند بود که همه خسارت را بپردازند.

- شرکت بیمه اتکائی، می تواند با پذیرش ریسک های بین المللی برای خود درآمد ارزی هم ایجاد کند.

 

همانطور که در بالا ذکر شد، بیمه اتکایی یکی از روش های ضروری و اثربخش در صنعت بیمه در مدیریت ریسک است.

خوشبختانه در چند سال اخیر با تأسیس شرکت های بیمه اتکایی در ایران که بخشی از آنها در مناطق آزاد و بخشی دیگر در سرزمین اصلی فعالیت می کنند، اقدامات خوبی در این حوزه صورت پذیرفته است. 

حتی شرکت های بیمه بزرگ اتکایی دنیا مثل مونیخ ری یا سوئیس ری، از همین روزها شروع کرده اند و اکنون بعد از دهها سال توانسته اند شرکت هایی با توان و ظرفیت مالی بالا و سودآوری سرشار برای صاحبان و سهامداران خود فراهم آورند.