راهکار برای جلوگیری از بروز حوادث در مشاغل اداری

مشاغل اداری معمولاً جزء کم خطر ترین و آرام ترین شغل ها محسوب می شوند. این نوع کارها مثل کارمند اداری، مدیر اداری، امور پرسنلی، متصدی بایگانی، اپراتور کامپیوتر، برنامه نویس، نقشه کشی، منشی گری، و ... معمولاً بی سر و صدا هستند و کمتر احساس نگرانی در شاغلین ایجاد می کنند که مبادا حادثه ای رخ دهد. اما بهتر است بدانیم که هر چقدر که حادثه را دست کم بگیریم، بیشتر غافلگیر می شویم. در این مطلب سعی داریم، 9 راهکار برای جلوگیری از بروز حوادث در مشاغل اداری را بررسی کنیم.

1- انجام کار با کامپیوتر، و استفاده از اتصالاتی نظیر سه راهی برق یا دوشاخه ها و پریز های نا ایمن، خطر بروز برق گرفتگی را دارد. بنابراین بهتر است که در زمان کار کردن با سیم و برق، مراقب اتصالات بوده و حدالامکان احتیاط لازم را رعایت کنید.

2- گرم کردن غذا و دم کردن چای، یک کار بسیار ساده است. اما وقتی پای مشغله کاری پیش می آید و حواس پرتی به سراغ انسان می آید، امکان دارد که همین مسئله ساده باعث بروز سوختگی شده یا اینکه با آتش گرفتن محیط کار، خطر جانی به همراه داشته باشد.

3- استفاده از پله ها برای رفت و آمد بین طبقات در شرکت هایی که در طبقات مختلف هستند، گاهی باعث واژگونی، شکستگی یا در رفتگی و پیچ خوردگی پاها می شود. به همین سادگی. با آرامش و با دقت در پله ها رفت و آمد کنید. و اگر زمین به علتی مثل ریزش آب یا روغن و غذا، لغزنده شده، با احتیاط بیشتری رفت و آمد کنیم.

4- استفاده از آسانسور استاندارد، باعث اطمینان خاطر از عملکرد آن خواهد شد. در شرکت هایی که به صورت دوره ای آسانسور خود را سرویس می کنند، خطر بروز حوادث مرتبط با آسانسور کمتر خواهد بود. هر چند که می توان در صورت بروز حادثه با خرید بیمه مسئولیت آسانسور، زیان مالی ناشی از این حادثه را کاهش داد.

5- ترکیدگی لوله های آب و شوفاژ می تواند باعث بروز سوختگی به کارمندان شود.

6- آسیب های ساختمانی، ناشی از فرسودگی ساختمان. به طور مثال اگر سقف به دلیل فرسودگی ریزش کند یا بخشی از دیوار فرو بریزد. یا زمانی که از پارتیشن های چوبی یا شیشه ای استفاده می کنید، امکان شکستگی این پارتیشن ها بالاست.

7- بلایای طبیعی نظیر زلزله، همه مشاغل را تهدید می کند. ایمن کردن وسایل موجود در شرکت یا دفتر کار شما باعث می شود که در زمان وقوع زلزله، آسیب کمتری ببینید و بتوانید از خودتان و همکارانتان محافظت کنید. همچنین آموزش نحوه پناه گرفتن در زمان زلزله و شناخت مکان های ایمن تر در محیط کار برای پناه گرفتن می تواند جان شما و همکارانتان را در زمان زلزله حفظ کند.

8- سقوط وسایل در محیط کار، مثل تابلوها، کتابخانه ها و کمد های بزرگ مخصوصاً در بخش کتابخانه یا بخش بایگانی، خطر بروز حادثه را به همراه دارد.

9- با توجه به اینکه معمولاً در بخش های اداری با مواد اشتعال زای زیادی مثل کاغذ و میز و صندلی چوبی، پارتیشن چوبی، کتاب و کتابخانه و کمد، سرو کار داریم، احتمال بروز آتش سوزی بسیار بالاست. بهتر است که از کارهای پرخطر مثل گرم کردن محیط کار با وسایل گرمایشی غیر استاندارد، کشیدن سیگار یا رها کردن ته سیگار خاموش نشده، امکان بروز آتش سوزی را بالا می برد. هر چند که از بیمه آتش سوزی سامان هم استفاده کرده باشید، اما بهتر است مراقب حوادث حین کار باشید.